Welkom

spain poland netherlands german french italian greek english

laurent_lafosse

Beste vrienden,

Wij heten u van harte welkom voor de 4de éditie van de “Annecy Live Shoulder Surgery Advanced Course”.

Het eerste congres dat plaatsvond in 2005 is de grootste Live-Chirurgie bijeenkomst van de wereld geweest. Sindsdien organiseren wij iedere twee jaar een bijeenkomst die wereldwijde interesse wekt. In 2009 zijn er meer dan 1000 mensen, waaronder 800 chirurgen uit 48 landen en 5 continenten bijeen gekomen voor deze gebeurtenis. Wij zijn erg dankbaar en verheugd dat ´s werelds beste chirurgen tijd vrijmaken en hun deskundigheid ter beschikking stellen om deze cursus tot een succes te maken. Hopelijk zullen zowel chirurgen als moderatoren open en intensief samenwerken, zodat de faculteit iedereen diepgaand kan informeren over de meest geavanceerde en bijgewerkte technieken die vandaag de dag mogelijk zijn op het terrein van schouderchirurgie.

De schouderchirurgie gaat verbazingwekkend snel vooruit. In de loop van de laatste twee jaar is onze kennis over de “out of the box” schouderanatomie èn over beschikbare behandelingsopties voor de schouderpathologie drastisch toegenomen. De schouderchirurgen kunnen de pathologie nu beter analyseren en hebben technische geavanceerde behandelmethodes ontwikkeld. De wetenschap vordert zeer snel en het wordt steeds moeilijker om bij te blijven in dit alsmaar veranderende milieu!

Wij organiseren voor dit Live-Chirurgie Congres een directe uitwisseling van chirurgische ideeën en technieken. Tijdens deze vierdaagse bijeenkomst, zullen er 38 live-operaties in onze Internationale Schouderfaculteit worden uitgevoerd. Zoals in 2009 is het concept uitsluitend op live-chirurgie gericht en het leerplan zal op de regionale anatomie en niet op de pathologie worden gebaseerd.

Wij hebben diverse chirurgische procedures geselecteerd om de verschillende pathologie volgens een specifiek schoudergebied te behandelen:

epaule-d1Dag 1, donderdag 2 juni, zal aan de arthroscopische diagnose en behandeling van pathologie van de Postero-Superieure schouder worden gewijd, die omvat: De reparatie van de «SLAP», de labrumreparatie en de posterieure bot- blokkeer procedures, Supra & Infraspinatus cuff reparaties, Suprascapulaire zenuwtoegang en –vrijmaking, en de A-C gewrichtstabilisatie.

prothese_d3Dag 2, vrijdag 3 juni, zal volledig aan de schouderarthroplastie worden gewijd.

epaule-d2Dag 3, zaterdag 4 juni, zal op het arthroscopisch beheer van het anterieure schoudergebied worden gericht, dat omvat: anterieure labrum reparatie, Subscapularis reparatie, evenals de antérieure bot- blokkeer- en de Latarjet procedures.

epaule-d4Dag 4, zondag 5 juni, zal zich op de Inferieure Schouder richten, die omvat: plexus brachialis letsel en specifieker, de Axillaire Zenuwbevrijding en Dorsi Latissimusoverdracht.

Aan het einde van iedere dag komen alle faculteitsleden bijeen voor een definitieve paneldiscussie.

Alle aspecten van het chirurgische beheer voor de schouderpathologie zullen worden getoond. Nochtans, zal er dit jaar meer tijd gewijd worden aan de open- en arthroscopische schouderanatomie en het beheer van botverlies bij schouderinstabiliteit. Evenals de relevante details en opties voor een dubbele rij van rotatorenmanchetfixatie. Het voornaamste doel van de Arthroplastiechirurg is om zich op het beheer van het zachte weefsel en de chirurgische blootstelling A-C gewricht te richten. De prothesen zullen volledig besproken worden tijdens de workshop.

Zoals in 2009, zal er een permanente 3D schouderanimatie plaatsvinden, deze zal ons helpen om de anatomie en pathologie te visualiseren, daar de arthroscopie ons beperkt tot een tweedimensionale visie. Het doel van deze bijeenkomst is om, door middel van 38 live-operaties, de nieuwste technieken te tonen en te ontdekken hoe de chirurgen en hun moderatoren de verschillende situaties en moeilijkheden onder ogen zien.

De mogelijkheid om waar te nemen hoe ’s werelds beste chirurgen en met moeilijkheden geconfronteerd worden, is zeker één van de interessantste en leerzaamste hoogtepunten van deze bijeenkomst. De moderatoren zullen het permanente verband tussen het publiek en de presterende chirurg zijn.

Wij willen dat ook u actief deelneemt aan dit dynamische leerproces. Samen met u maken wij deze gebeurtenis tot een succes!

Vriendelijke groeten,
Laurent LAFOSSE
Course Chairman

patronage15

© 2020 Annecy Live Surgery - Mentions légales