Αγαπητοί φίλοι

spain poland netherlands german french italian greek english

laurent_lafosse

Σας καλωσορίζουμε στην 4η σειρά σεμινάριου παρακολούθησης ζωντανής εγχείρησης ώμου, για προχωρημένους στο Annecy της Γαλλίας.
Από την πρώτη διοργάνωση το 2005, είναι σε παγκόσμια κλίμακα η πρώτη και μεγαλύτερη συνάντηση τέτοιου είδους, που αποτελείται αποκλειστκά από «ζωντανές» εγχειρήσεις. Με μεγάλη προσπάθεια συνεχίζουμε αυτό το σεμινάριο, με το ενδιαφέρον να είναι τεράστιο παγκοσμίως. Μέσα στο 2009 είχαμε περισσότερους από1000 επισκέπτες, εκ των οποίων περισσότερους από 800 ορθοπεδικούς από 40 χώρες και από τις 5 ηπείρους. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υπέροχη διεθνή μας εκπαιδευτική ομάδα, η οποία συμπεριλαμβάνει κάποιους από τους γνωστότερους χειρούργους ώμων στον κόσμο. Ο χρόνος και οι γνώσεις που προσφέρουν αυτοί μας οι συνάδελφοι, καθορίζουν και την επιτυχία του σεμιναρίου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, με την μετάδοση και μεταβίβαση των γνώσεων επί του θέματος, ελπίζουμε να διευκολύνουμε τον κλάδο να αποκτήσει μια γενική εικόνα σχετικά με τις νεώτερες και σύγχρονες τεχνικές εγχείρησης ώμων.
Η εγχείρηση ώμου είναι σχετικά ένας καινούριος τομέας με πολύ γρήγορη εξέλιξη. Τα δύο τελευταία χρόνια η αύξηση των γνώσεων, κυρίως στον τομέα της εξωαρθρικής ενδοσκόπησης της ανατομίας του ώμου, βοήθησε τόσο στην καλύτερη κατανόηση της παθολογίας του όσο και των θεραπευτικών δυνατοτήτων αυτού. Η έρευνα και η γνώση αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς δυσκολεύοντας τους ορθοπεδικούς να έχουν επαφή με τα δρώμενα.
Με παρακολουθήσεις εγχειρήσεων ζωντανά, καθίσταται δυνατόν η ανάλυση των καινούριων και σύγχρονων μεθόδων των εγχειρήσεων του ώμου που είναι και το κεντρικό μέρος του σεμιναρίου. Καθ` όλη την διάρκεια του 4ήμερου σεμιναρίου θα διεξαχθούν 33 ζωντανές εγχειρήσεις από τους διεθνείς μας ομιλητές. Όπως και το 2009 θα πραγματοποιηθούν εγχειρήσεις που σχετίζονται με ανατομικά προβλήματα και όχι παθολογικά. Επιλέχθηκαν εγχειρήσεις όπου παθολογικά προβλήματα είναι συνδεδεμένα με ανατομικά.

epaule-d1Η πρώτη μέρα (Πέμπτη 2 Ιουνίου) είναι αφιερωμένη στην οπίσθια άνω ωμική περιοχή: Αποκατάσταση άνω χείλους, οπίσθιου χείλους της ωμογλήνης καθώς και αποσπαθέντος οστικού τεμαχίου της ωμογλήνης, αποκατάσταση υπερακάνθιου και υπακάνθιου μυός, αποσυμπίεση υπερπλάτιου νεύρου, σταθεροποίηση ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης.

prothese_d3Την δεύτερη μέρα (Παρασκευή 3 Ιουνίου) θα παρουσιαστούν παθολογικά προβλήματα της πρόσθιας ωμικής περιοχής όπως αποκατάσταση πρόσθιου χείλους της ωμογλήνης, αποκατάσταση υποπλάτιου μυός καθώς και αποσπασθέντος οστικού τεμαχίου της ωμογλήνης.

epaule-d2Την Τρίτη μέρα (Σάββατο 4 Ιουνίου) θα είναι αφιερωμένη στην αρθροπλαστική ώμου.

epaule-d4Την τέταρτη μέρα (Κυριακή 5 Ιουνιού) θα επικεντρωθούμε στην κάτω ωμική περιοχή με το βραχιόνιο πλέγμα και πιο συγκεκριμένα την αποσυμπίεση του μασχαλιαίου νεύρου κατά την διέλευση του από τον πλατύ ραχιαίο μυ.

Στο τέλος κάθε μέρας θα ακολουθεί συζήτηση με τους χειρούργους ορθοπεδικούς.
Για κάθε περίπτωση θα δείχνονται όλες οι πτυχές που αφορούν τις χειρουργικές μεθόδους. Φέτος θα δοθεί βαρύτητα στην παρουσίαση ανοιχτών και αρθροσκοπικών επεμβάσεων της ανάλογης ανατομίας του ώμου, στους τρόπους χειρισμού οστικής απώλειας στα πλαίσια μιας αστάθειας, καθώς επίσης θα γίνει μια εμβάθυνση σε οτι αφορά την λεπτομέρεια και τις επιλογές για την σωστή αποκατάστασητου πετάλου των στροφέων. Στόχος στην ημερίδα της χειρουργικής αρθροπλαστικής είναι να εστιάσει στην διαχείρηση των μαλακών ιστών και να γίνει χειρουργική αποκάλυψη της άρθρωσης αντί των συγκεκριμένων τύπων αρθροπλαστικής που χρησιμοποιούνται. Πάνω σε αυτούς θα γίνει συστηματική ανάλυση κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων.
Όπως και στο τελευταίο σεμινάριο το 2009 θα χρησιμοποιηθούν εικονικές παραστάσεις του ώμου (ζωντανές τρισδιάστατες), για την καλύτερη παρουσίαση της ανατομίας και παθολογίας διευκολύνοντας κατ` αυτό τον τρόπο την συνήθη δισδιάστατη εικόνα. Στόχος μας είναι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου το 2011, μέσα από 33 ζωντανές εγχειρήσεις, να δείξουμε τις πιο σύγχρονες τεχνικές σε πραγματικό χρόνο, και τον τρόπο με τον οποίο οι καλύτεροι και πιο έμπειροι ορθοπεδικοί της γης χειρίζονται αυτές τις καταστάσεις. Παρά τις όποιες δυσκολίες που ενδεχομένως παρουσιαστούνε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, όλες οι περιπτώσεις θα ξεκινήσουν και τελειώσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και συνάμα εκπαιδευτική πτυχή του σεμιναρίου, είναι η ζωντανή παρακολούθηση του τρόπου αντιμετώπισης και επίλυσης διάφορων προβλημάτων που θα παρουσιαστούν, από τους διασημότερους και πιο έμπειρους χειρούργους του ώμου. Οι συντονιστές θα είναι η σύνδεση μεταξύ του χειρούργου ορθοπεδικού και του ακροατηρίου. Ελπίζουμε οι συμμετέχοντες να έχουν ενεργητικό ρόλο στην όλη διαδικασία, για να στεφθεί ξανά με επιτυχία το σεμινάριο.
Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε στην 4η έκδοση του «Woodstock» της ωμοχειρουργικής.
Με φιλικούς χαιρετισμούς

Laurent LAFOSSE
Course Chairman

patronage15

© 2020 Annecy Live Surgery - Mentions légales