Scientific Program 2023

Thursday, june 8th – INSTABILITY
START END DURATION SURGEON CHAIRMAN MODERATOR
7:10 7:20 10 min. WELCOME & INTRODUCTION T. + L. LAFOSSE
7:20 9:30 2 h 05 LIVE SURGERIES - 4 cases
DAY 1AM I 1 7:20 7:55 30 min. @ Posterior Bankart E. CALVO Jon J.P. WARNER P. TEISSIER
I 2 7:55 8:25 30 min. @ Bankart J. KEENER B. ELHASSAN
I 3 8:25 8:55 30 min. @ Plexus Release JC. GARCIA M. SCHEIBEL
I 4 8:55 9:30 35 min. @ Dynamic Anterior Stabilization A. LÄDERMANN G. ATHWAL
9:30 10:00 30 min. COFFEE BREAK
10:00 12:00 2 h LIVE SURGERIES - 4 cases
I 5 10:00 10:25 25 min. Complex Bone Block T. & L. LAFOSSE F. SAVOIE B. T. ELHASSAN
I 6 10:25 10:55 30 min. @ Latarjet Hybride + Remplissage A. GUPTA E. CALVO
I 7 10:55 11:30 35 min. @ Ant Bankart JON J.P. WARNER C. JIANG
I 8 11:30 12:00 30 min. @ Open Latarjet P. PALADINI P. TEISSIER
12:00 13:30 1 h 30 LUNCH
DAY 1PM 13:30 14:50 1 h 20 WORKSHOP SESSIONS
15:00 16:10 1 h 10 LIVE SURGERIES - 2 cases
I 9 15:00 15:35 35 min. Triple Transfert B. T. ELHASSAN K. WIESER JC. GARCIA
I 10 15:35 16:10 35 min. @ Latarjet T. LAFOSSE J. LEUZINGER
16:10 16:40 30 min. COFFEE BREAK
16:40 18:00 1 h 20 LIVE SURGERIES - 2 cases
I 11 16:40 17:20 40 min. @ Latarjet with Endobutton P. TEISSIER C. JIANG F. SAVOIE
I 12 17:20 18:00 35 min. @ Double Bone Block L. LAFOSSE J. AGNESKIRCHNER
18:00 19:00 1h Questions to the panel about surgeries day 1 J. AGNESKIRCHNER & F. SAVOIE
19:00 20:00 1h Live patient examination & discussion TSA day 2 CHAIRMAN  
CC1 19:00 19:15 15 min.   T. & L. LAFOSSE  
CC2 19:15 19:30 15 min.    
CC3 19:30 19:45 15 min.    
CC4 19:45 20:00 15 min.    
Friday, june 9th – SHOULDER ARTHROPLASTIES + AUGMENTED REALITY
START END DURATION SURGEON CHAIRMAN MODERATOR
7:30 09:45 2 h 15 LIVE SURGERIES - 4 cases
DAY 2 AM SA1 7:30 8:05 35 min. TSA + Regeneten K. WIESER G. WALCH J. KANY
SA2 8:05 8:40 35 min. TSA A. GODENECHE J. SANCHEZ -SOTELO
SA3 8:40 9:10 30 min. TSA + / - LTD L. LAFOSSE J. JP. WARNER
SA4 9:10 9:45 35 min. TSA J. AGNESKIRCHNER Eric WAGNER
9:45 10:15 30 min. COFFEE BREAK
10:15 12:00 1 h 45 LIVE SURGERIES - 3 cases
SA5 10:15 10:50 35 min. RSA M. FRANKLE G. ATHWAL P. RAISS
SA6 10:50 11:25 35 min. RSA with Navigation F. SAVOIE A. GUPTA
SA7 11:25 12:00 35 min. Bio RSA + / - LTD P. BOILEAU L. SEEBAUER
12:00 13:30 1 h 30 LUNCH
DAY 2 PM 13:30 14:50 1 h 20 WORKSHOP SESSIONS
15:00 16:20 1 h 20 LIVE SURGERIES - 2 cases
SA8 15:00 15:35 35 min. TSA P. VALENTI M. FRANKLE A. GODENECHE
SA9 15:35 16:10 35 min. Revision RSA with Glenoid Reconstruction + Allograft T. LAFOSSE F. SAVOIE
16:10 16:40 30 min. COFFEE BREAK
16:40 18:00 1 h 20 LIVE SURGERIES - 2 cases
SA10 16:40 17:20 40 min. RSA + Allograft L. SEEBAUER B. ELHASSAN P. TEISSIER
SA11 17:20 18:00 40 min. TSA J. SANCHEZ-SOTELO J-D. WERTHEL
18:00 19:00 1 h Questions to the panel ALL G. WALCH
E. WAGNER
19:00 20:00 1 h Live clinical cases CHAIRMAN EXAMINER
CC1 19:00 19:12 12 min.   T. & L. LAFOSSE  
CC2 19:12 19:24 12 min.    
CC3 19:24 19:36 12 min.    
CC4 19:36 19:48 12 min.    
CC5 19:48 20:00 12 min.    
Saturday, june 10th – CUFF REPAIR & TENDON TRANSFER
START END DURATION SURGEON CHAIRMAN MODERATOR
7:30 10:05 2 h 35 LIVE SURGERIES - 4 cases
DAY 3 AM RC1 7:30 8:05 35 min. @ Post Sup Cuff + Regeneten H. SUGAYA P. VALENTI A. LÄDERMANN
RC2 8:05 8:45 35 min. @ Massive Cuff + Balloon G. ATHWAL J. KEENER
RC3 8:45 9:25 40 min. @ Massive Cuff + Cuff Patch P. RAISS E. CALVO
RC4 9:25 10:05 40 min. @ Massive Post Sup Cuff Patch J. LEUZINGER K. WIESER
10:05 10:35 30 min. COFFEE BREAK
10:35 12:30 2 h LIVE SURGERIES - 3 cases
RC5 10:35 11:15 40 min. @ Massive Cuff + Cuff Patch M. SCHEIBEL H. SUGAYA J. KEENER
RC6 11:15 11:50 35 min. @ Subscapularis + Supraspinatus C. JIANG P. PALADINI
RC7 11:50 12:30 40 min. @ Traumatic Subscapularis Type IV L. LAFOSSE J. KANY
12:30 14:00 1h30min. LUNCH
DAY 3 PM 14:00 15:20 1 h 20 WORKSHOP SESSIONS
15:30 17:15 1 h 45 LIVE SURGERIES - 3 cases
RC8 15:30 16:05 40 min. Latissimus Dorsi Transfer For Irrepairable Subscap T. LAFOSSE J. SANCHEZ-SOTELO J. AGNESKIRCHNER
RC9 16:05 16:40 30 min. Post Sup Cuff + Lower Trapezius E. WAGNER P. VALENTI
RC10 16:40 17:15 30 min. Scapula Pexy B. ELHASSAN J. JP. WARNER
17:15 17:45 30 min. COFFEE BREAK
17:45 18:55 1 h 20 LIVE SURGERIES - 2 cases
RC11 17:45 18:20 40 min. Open Lower Trapezius + Composite Allograft J-D. WERTHEL G. S. ATHWAL K. WIESER
RC12 18:20 18:55 40 min. @ Latissimus Dorsi + Terres Major For Post Sup RCT J. KANY J. C. GARCIA
19:00 20:00 1 h Questions to the panel J. J.P WARNER / G. WALCH
20:00 End of the course T. & L. LAFOSSE